ACOPERISURI CU PANTE MARI PDF

TechnologyLeave a Comment on ACOPERISURI CU PANTE MARI PDF

ACOPERISURI CU PANTE MARI PDF

Title, ACOPERIŞURI cu pante mari: curs construcţii civile. Author, Mihai Manole. Publisher, Conspress, ISBN, , Length, Case Mexi | Construcții de case pe structuri metalice usoare. Case,planuri · Casuta cu terasa pe acoperis – 35 de metri patrati de libertate Tiny House Living, .. Case moderne pentru teren in panta. Trei locuinte . proiecte de case cu dormitoare mari Loft House, Two Bedroom House, Attic, Exterior.

Author: Yozshurisar Kajigrel
Country: Guatemala
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 13 February 2014
Pages: 359
PDF File Size: 1.8 Mb
ePub File Size: 9.74 Mb
ISBN: 306-7-83150-657-5
Downloads: 19539
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkirr

Tehnologia structurilor de mzri din tabla metalica s-a imbunatatit de-a lungul secolelor pe baza caracteristicilor specifice ale materialelor. Cuiele de fixare trebuie sa patrunda pe toata grosimea asterelei si pentru o fixare mai buna ele trebuie sa fie batute oblic pe ambele laturi ale penei. Materiale Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat si bugetul unui beneficiar.

Toata grila este apoi acoperita cu table cu margine cu lacrimar. In cazul invelitorilor ccu sipci de lemn, fasiile de tabla au o posibilitate de miscare mult mai mare decat in cazul invelitorilor din tabla faltuita. Datata dinfabrica din Gleinstatten este prima fabrica de tigla, iar tigla era confectionata manual si arsa a Fixarea pxnte se realizeaza cu cleme.

Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt: FAKRO are o oferta generoasa de Joomla project supported by william hill poker.

Parteneri Perfect Roof Strict Standards: Din cauza dimensiunilor reduse si a laturilor faltuite, aceste structuri sunt destul de rigide, toata invelitoarea se poate fixa de sipcile sarpantei, urmand distanta dintre cleme. Ambele metode pot fi executate din benzi, suluri acopeisuri la lungimea capriorului sau din elemente de benzi profilate prefabricate.

  IGUZZINI LIGHTING CATALOGUE PDF

Dimensiunea minima a sectiunii penei de lemn este de 40×40 mm dimensiunile pot fi marite. Decra a aparut prima oara in Europa, incand compania a introdus pe piata un produs nou, revolutionar: Aceasta structura contine mar uniforme prefabricate sau confectionate pe santier. Acoperirea cu falt drept consta din benzi de tabla, aranjate acoeprisuri pe streasina sarpantei paralele cu panta de inclinatie si sunt legate una de cealalta prin falturi drepte duble.

Aceasta solutie este mai sigura din punct de vedere al impermeabilitatii decat cea cu falt drept, deoarece imbinarile sunt asezate mai sus.

Acoperiș fălțuit

Modul de executie falt pe sipci, similar celui cu falturi drepte, consta de asemenea din benzi de tabla,imbinarea acestora fiind diferite, aceasta realizandu-se prin sipci fixate mecanic de stratul suport, pate surubiri sau cuie.

Fakro este si acum, dupa atatia ani de la infiintare, cel mai dinamic producator de ferestre de mansarda din lume. Pentru a permite miscarea termica transversala libera a fasiilor de tabla trebuie lasata o distanta de min. Invelitoarea trebuie sa faca fata schimbarilor dimensionale cauzate de efectul termic, iar in acelasi timp, acoperisul trebuie sa satisfaca cerintele impuse de prescriptiile tehnice, sa ramana rezistent la apa, la ger, sa ramana durabil.

Metalele se folosesc de obicei in grosimi mici 0, mmdar au suprafete mari.

Cele mai des intalnite materiale din care se pot realiza invelitorile de tip faltuit sunt:. Acoperisul faltuit se adreseaza tuturor gusturilor, fie ca este vorba despre case cu aspect traditional, cladiri clasate ca monumente istorice sau arhitecturi moderniste, tabla plana poate fi alegerea perfecta pentru indeplinirea celor mai mari exigente in materie de acoperisuri.

Prima pagina Contact Intrare. Pe vremuri acest sistem se realiza din fasii scurte de tabla ce erau prelucrate si imbinate de tinichigii, la fata locului.

  LISA JEWELL THIRTYNOTHING PDF

Tipuri de acoperiș fălțuit

Referitor la marime si textura, solutia este comparabila cu invelitorile de ardezie, eternit, tigla ceramica, cu panhe mici, insa se deosebeste de acestea prin structura.

Sub sipca se aseaza cleme de forma U. Ulterior, in secolul XIX, aceasta tehnologie incepe sa fie imbunatatita fiind adoptate mai multe sisteme de faltuire functie de panta acoperisului, cu lungimi ce pot ajunge pana la 15m.

Datorita simplitudinii acestui tip de acoperis poate fi realizat din orice tip de material ce satisface atat gustul cat acperisuri bugetul unui beneficiar.

Elegant si versatil, acest sistem faltuit este cel mai des intalnit in lumea arhitectilor daturita usurintei cu care poate fi integrat in proiecte cu valoare vizuala, remarcate foarte usor prin maretia detaliilor de executie. Tabla plana faltuita impresioneaza prin potentialul estetic, durabilitate, costurile scazute de intretinere si usurinta in prelucrare. Cea mai importanta proprietate a acestor suprafete metalice este schimbarea dimensiunii lor datorita temperaturii, aceste materialele sunt frecvent expuse la diferente de temperatura care pot sa atinga si valoarea de grade Celsius.

Fixarea penelor de astereala trebuie sa fie in asa mrai conceputa jari sa preia eforturile nascute in urma actiunii fortei de suctiune a vantului. Detalii Tabla zincata vopsita. Tablele in forma de romb, rectangulare sau patrate sunt indoite la cele patru laturi in asa fel, incat se formeaza falturi unice invelite care sunt coroiate laolalta pe toate laturile. Poate fi acoperisjri o suprafata de acoperis cu textura variata, prin aplicarea placilor cu acoperire partial suprapusa, folosind elemente mici de tabla.